Kask chroni chyba tylko przed wgnieceniami czaszki. Kiedyś miałam okazję uderzyć o gałąź. Nie mam co prawda porównania, jak to jest bez kasku, ale wspomnienie bólu mocno wbiło mi się w głowę. W części ciemieniowej nie ma praktyczniej żadnej amortyzacji kasku, a strefa zgniotu styropianu jest przecież znikoma.
W tym wypadku ten wełniany kask może i nieco pomógł temu mistrzowi bieżni :))
hahA ale by było pięknie jak by rowery tak sie naprawiało
_________________ Albert Einstein
Jestem prawdziwie samotnym wędrowcem i nigdy całym sercem nie przynależałem do mojego kraju, domu, przyjaciół, a nawet najbliższej rodziny. W związku z tym nigdy nie zatraciłem dystansu i potrzeby izolacji.
Ha, a spróbuj gdzieś kupić taką opaskę! Ja używam takich do spinania nogawek. Kiedyś dostałam w prezencie od młodszej kuzynki, która podzieliła się ze mną swoją zdobyczą ze szkolnej akcji, organizowanej przez takich ludzi, jak ten pan z linku. Jedną niestety zgubiłam i próbowałam dokupić. Po miesiącu szukania w końcu udało mi się znaleźć taką - reklamówkę Meridy - która moim zdaniem powinna być darmowa, a kosztowała 10zł. Jak to skomentował kolega - 8zł za napis, 2 za opaskę ;) Pozdrawiam :)
Może opaski jest ciężko ale takie kamizelki podobne do tych jakich używa policja bardzo łatwo dostać na stacjach benzynowych, ważą może 10g, po zwinięciu mieszczą się w każdą kieszeń a widoczność kapitalna. Ale pro kolarze takich nie używają więc i szosowcy ich nie używają
Wydaje mi się, że to nie kwestia wagi ani tym bardziej naśladownictwa, tylko jakości tych kamizelek. Mnie dreszcze przechodzą, jak wezmę taką do ręki, a co dopiero założyć na siebie. Brrr
Na szczęście producenci odzieży i wyrobów dedykowanych dla rowerzystów zaczynają już stawiać na bezpieczeństwo. Sama mam plecak, w którym bardzo zabawnie wychodzi się w zdjęciach robionych z lampą błyskową ;) Dodatkowo wrzucam do jego bocznych kieszeni siateczkowych po tylnej lampce i mniej się obawiam późnych powrotów do domu :)
Takie kamizelki powinni tylko żule i pijaki nakładać po zmroku jak jadą rowerami.
A zaś podoba mi się to że taka kamizelka jest obowiązkowa ponoć w każdym osobowym samochodzie http://www.maxior.pl/film...Zmiana_nazwiska
[ Dodano: 2010-03-10, 11:01 ]
intel action napisał/a:
Takie kamizelki powinni tylko żule i pijaki nakładać po zmroku jak jadą rowerami.
A podoba mi się to że taka kamizelka jest obowiązkowa ponoć w każdym osobowym samochodzie http://www.maxior.pl/film...Zmiana_nazwiska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum