jasne ze sie podziele, choc porownanie z szosowymi korbami mam male (truvativ touro, shimano 105) - a porownywanie jej do korb w zjazdowce chyba nie bardzo ma sens
@jarek korba jak korba szukalem czegos sztywnego o sensownej wadze i nie od campy shimano ani fsa - mial byc stronglight ale napatoczyl sie rotor wiec zagoscil u mnie
za dawnych czasow mialem biopace w mtb i jakos mnie nie powalalo tarcze rotora moze z czasem kupie ale teraz nie ma budzetu na nie
Witam wszystkich.
Przygodę z tym forum czas zacząć, na początek: z czym do ludzi :)
Postawiłem na solidną ramę i koła (jak dla amatora) czyli Giant TCR i Sh WH-RS80.
Na resztę pieniędzy zabrakło :p dlatego napęd to Sora, myślę nad jakąś 10-tką ale to raczej na przyszły sezon jak Sora klęknie.
Waga roweru to 8,2 kg. Po przejechaniu 8k km nic złego o ramie i klamotach powiedzieć nie mogę. Koła mam od niedawna i moge je tylko porównać z WH-RS10, mimo iż obręcze to carbon laminowany to różnica w tłumieniu drgań jest zdecydowanie zauważalna.
Pomykam (razem z bratem) głównie po powiatach tarnogórskim i gliwickim oraz wschód opolskiego, także: si ju lejter.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum