„Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...” M.Pantani

Forum szosowe Strona Główna Forum szosowe
Forum o kolarstwie szosowym

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
WYSCIGI 2008
Autor Wiadomość
maciej1986 
via

Wysłany: 2007-10-23, 15:41   WYSCIGI 2008

Na forum zaczeły pojawiać sie pytania co do różnych wyscigów szosowych wiec każdy kto może sie podzielić informacja niech coś tu skrobnie. Dobrze by było dodać jakiś link ewentualnie namiar na organizatora i to czy wymagana jest licencja czy nie.

Pozdrawiam!!

Too many times, your body can't take

Robert_Rybnik 

Wysłany: 2007-10-23, 19:16   

Jeśli ktosma info o wyścigach bez licencji to porsze o info do mnie, gdyż układam KALENDARZ na rok 2008, własnie z takimi imprezami. Bo licencjonowane są reklamowane w kalendarzach PZKolu i nie tylko... a reszta...???

Takzę niech każdy kto może dołozy swoją "cegiełkę" i pomoże rozpropagować koalrstwo szosowe :-P

Pozdrawiam
Robert

http://www.naszosie.pl
http://www.tourderybnik.pl

horny 
?

Wysłany: 2007-10-23, 20:15   

Czy w kalendarzu bedą zawarte tylko informacje na temat wyścigów szosowych, czy rownież innych imprez rowerowych, np rajdów, maratonów,... bez rejestracji czasu i prowadzenia oficjalnej klasyfikacji?
Terminy lokalnych imprez rowerowych zazwyczaj ustalane są "na gorąco", wiec trzeba uzbroić się w cierpliwość i raczej zaglądać do kalendarza w ciągu sezonu. Przed zimą, co najwyżej zareklamują się organizatorzy dużych imprez.

pozdro horny

Robert_Rybnik 

Wysłany: 2007-10-23, 21:42   

Mysle, że kalendarz będzie uzupełniany na bierząco! Jak tylkodostanę lub zdobedę informacje nt. jakiejs imprezy dla SZOSOWCÓW!!!!!

Będą TYLKO informacje nt imprez dla SZOSOWCÓW!!! Obojętnie czy wyścig czy maraton czy klasyk wazne że dla SZOSOWCÓW!

Jelitek 
TINES Bikeholicy

Wysłany: 2007-10-28, 02:19   

Co roku w kwietnu z Gorlic rusza rajd wokół beskidu niskiego. W zeszłym roku o mało co się nie odbył bo było bardzo mało rowerzystów. Trasa 147 km, biegnie przez słowację, bardzo kameralna impreza.

W sierpniu 26-27, co roku jest rajd wokół tatr, zarąbista impreza rusza z nowego targu. Jak dla mnie niezapomniana impreza.

Każdego lata, grupka Puławskich szosowców urządza bicie rekordu odległości w ciągu 24h. W tym roku zostało pobite 600 km w ciągu 21h. Za rok, według zapowiedzi ma być do pokonania 700km, także kto chętny do bicia takiego rekordu to zapraszam. Impreza odbywa się pod koniec lipca.

Mam też informacje że 3 maja w Wieliczce będzie kryterium uliczne, narazie wszystko jest wstępnie ustalane, ale impreza odbywa się przy zamkniętym ruchu ulicznym z obstawą policji i straży.

Niestety dokładniejszych dat nie mogę podać bo co roku jest inna, ale z reguły na miesiąc przed imprezą wszystko wiadomo.

WWW.BIKEHOLICY.PL

horny 
?

Wysłany: 2007-10-28, 08:20   

Jelitek napisał/a:
.... 700km, także kto chętny do bicia takiego rekordu to zapraszam
obawiam się, że same chęci nie wystarczą :mrgreen:
Trochę jestem ciekawy, kto z forum czuje się na siłach przejechać taki odcinek w 24 godziny. Ja, na pewno nie.

BTW W tym roku, o mało co brałbym udział w rajdzie dookoła Tatr. Niestety, akurat tego dnia wyjeżdżałem z Zakopoca, na dodatek z kołem bez 2 szprych :-/

pierwsza, albo druga sobota czerwca - Rajd Skarżyski
pierwsze weekendy września - mBank eXtreme i Maraton Konecki

pozdro horny

Robert_Rybnik 

Wysłany: 2007-10-28, 08:45   

Ok Dzięki za informacje

Fajnie by było jakbyście pisali mnie jwiecej takie dane:

DATA | MIEJSCOWOŚĂƒâ€  | NAZWA | INFORMACJE (kontakt, strona www czy inne uwagi)

Jeśli na chwile OBECNĄ nie macie to prosze że jak będziecie mieli już szersze informacje o uzupełnienie ich czy to an forum czy u mnie... ;-)

Pozdrawiam
Robert

mariusz k 

Wysłany: 2007-10-28, 09:30   

Wyścig może nie w Polsce, ale bardzo fajny 31.05.2008 Jarna Klasika start w Popradzie dst. 138km. Startowałem w tym wyścigu dwa razy i mam moge zachęcić do startu. Trasa bardzo ciekawa, dosyć trudne podjazdy no i stawka całkiem niezła. Więcej informacji na stronie http://www.eubike.sk/portal/pl/

horny 
?

Wysłany: 2007-11-18, 14:14   

Wczoraj odbyło sie spotkanie organizatorów cyklu maratonów szosowych Pucharu Polski. Oto ustalone terminy:
Gryfice 26.04.2008,
Trzebnica 10.05.2008,
Leszno 17.05.2008 ,
Kołobrzeg 31.05.2008,
Choszczno 14.06.2008,
Istebna 28.06.2008,
Podgórzyn 05.07.2008,
Łobez 19.07.2008,
Zieleniec 02.08.2008,
Gorzów Wlkp. 23.08.2008,
Iława 06.09.2008,
Swinoujście 20.09.2008

pozdro horny

Malik 
Invaders Must Die!

Wysłany: 2007-11-18, 16:12   

ech.. zeby te maratony byly w niedziele :-/
do podgorzyna bym bardzo chetnie pojechal. jak dostane wolne to kto wie..

kr1zje 

Wysłany: 2007-11-18, 16:58   

17 maja w sobotę w Lesznie, daleko bardzo nie mam to może się bryknę :mrgreen:

maciej1986 
via

Wysłany: 2007-11-18, 18:37   

mnie też bardzo ten kalendarz odpowiada, trzebnica w miare blisko, leszno jeszcze bliżej, w kołobrzegu mam znajomych, ale nie wiem jak to bedzie, choszczno tez niedaleko, istebna tez by odpowiadała, bo mam rodzinke w rybniku:) i na koniec jeszcze gorzów wlkp, generalnie to umiejscowienie tych wszystkich maratonów jest troche niesprawiedliwe, wiekszosc w zachodniej polsce, tylko może wiecie o który zieleniec chodzi???

Too many times, your body can't take

horny 
?

Wysłany: 2007-11-18, 18:50   

maciej1986 napisał/a:
o który zieleniec chodzi???
Zieleniec w Kotlinie Kłodzkiej, tzw Klasyk Kłodzki. W przyszłym roku, podobnie jak w tym, nie wezmę udziału w KK, ponieważ w tym samym terminie bedzie wyścig Tatry Tour, więc jeżeli mam wybierać, to pojadę wokół Tatr.
Ja mam wszędzie daleko, ale cóż zrobić? W innych regionach Polski jakoś nie rwią się do zorganizowania imprezy rowerowej na poziomie maratonów PP,... a szkoda :-/

pozdro horny

tlumik 79 

Wysłany: 2007-11-18, 19:23   

Koledzy,co mają powiedzieć pasjonaci którzy mieszkają na wschód od wisły? Tutaj kolarstwo szosowe jest sportem conajmniej egzotycznym. Najbliższy z maratonów jest ok 400 km od nas!

Cesiekk 
Cesiekk

Wysłany: 2007-11-18, 21:41   

Należe do grupy takich pasjonatów. Na podkarpaciu kolarstwo jest mało popularnym sportem. Są (rzadko) organizowane małe, kameralne imprezy kolarskie, raczej nie ujęte w żadnych kalendarzach. Czasem jak przejeżdżam przez jakąś miejscowość, to wzbudzam duże zainteresowanie. Ludzie jeszcze nie przywykli do widoku kolarzy na drogach, choć jest ich z roku na rok coraz więcej.

Odpowiedz do tematu